СБУ запобігла спробі неонацистів підпалити мечеть в Одесі

Дата: 26 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України запобігла спробі неонацистської організації підпалити в Одесі мечеть напередодні Дня кримськотатарського прапора та Дня Конституції України. Правоохоронці встановили, що один із затриманих прибув до України після тривалого проживання в Росії.

Про це повідомляє пресслужба органу.  

Фото, надане пресслужбою СБУ

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (“Терористичний акт”).  

“У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що двоє неонацистів планували вчинити теракт з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та повалення конституційного ладу. У координації діяльності структури слідчі СБУ обґрунтовано підозрюють представників спецслужб Росії”, – йдеться в публікації.  

У ній додають, що в результаті проведеної спецоперації в ніч із 25 на 26 червня співробітники СБУ затримали в центрі Одеси двох учасників неонацистської організації під час спроби підпалу культової ісламської споруди з використанням двох пляшок із запалювальною сумішшю. Під час особистого огляду та обшуків за адресами проживання затриманих правоохоронці вилучили засоби підпалення, мобільні термінали та записники з доказами планування терористичного акту.

Нагадаємо, що 19 червня співробітники СБУ викрили та припинили діяльність неонацистського радикального осередку, який очолював громадянин Російської Федерації. За даними досудового слідства, учасники групи є послідовниками ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагував етнічний і культурний геноцид, закликав до терактів та масових убивств. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter