СБУ зафіксувала спробу російських спецслужб завербувати трьох школярів на Волині

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України зафіксувала спробу російських спецслужб завербувати трьох семикласників на Волині. 

Про це повідомило Управління СБУ у Волинській області. 

Ілюстрація з вільного доступу

В органі зазначили, що 9 травня у Луцьку правоохоронці звернули увагу на трьох дітей, які “постійно вешталися” біля одного з блокпостів. Причину свого перебування там учні 7-го класу пояснити не змогли.

Оперативники СБУ перевірили телефони дітей та виявили там фотографії Луцького військового аеродрому, ремонтного пункту, а також переписку з невідомими російськими абонентами. “Невідомі” розпитували у школярів про ситуацію в регіоні, намагаючись вивідати інформацію про розташування військових об’єктів, військової техніки та озброєння.

Контррозвідники роз’яснили семикласникам небезпеку такого спілкування. З батьками дітей також провели профілактичну бесіду.

“Радимо учителям та батькам постійного обговорювати з дітьми питання інформаційної безпеки в різноманітних інтернет-чатах, онлайн-іграх та соціальних мережах. Якщо будь-які особи звертаються до вас чи до ваших дітей з проханнями вислати фотографію місцевості чи конкретного стратегічно важливого об’єкта, або просто розпитують про стан такого об’єкту, велика ймовірність, що вас хочуть використати на шкоду Україні та вашого міста зокрема”, – зазначили в СБУ.

Нагадаємо, що окупанти готують масштабну дезінформаційну кампанію за участі батьків і дітей, яких депортовували до Росії та окупованого Донецьку. Так, росіяни планують записувати “свідчення”, що українські військові розлучили сім’ї . Цільова аудиторія такого “коненту” – міжнародна спільнота.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter