СБУ викрила хакерів, які крали персональні дані за допомогою вірусів

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На Львівщині СБУ заблокувала діяльність угруповання, що викрадало персональні дані за допомогою вірусів.

Про це повідомили у відомстві. 

Зловмисники розробляли шкідливе програмне забезпечення та заражали комп’ютери українців вірусами. Потім вони крали персональні дані та продавали їх через закриті онлайн-канали в телеграмі. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили й вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

У СБУ не уточнили об’єм украдених даних. Щодо членів групи вже відкрили провадження за статтями “Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку” та “Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут”. Наразі всім фігурантам повідомили про підозри. 

Нагадаємо, що в травні в Івано-Франківську СБУ затримала хакера, який продавав найбільшу у світі базу зламаних імейлів та паролів. Чоловік, за його власними словами, почав займатися хакерством через злидні, а щоб придбати перші архіви вкрадених даних, узяв мікрокредит. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter