СБУ викрила двох іноземців, які вербували українців до лав неонацистів

Дата: 08 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

СБУ вислала з України двох іноземців, які вербували українців до лав екстремістської неонацистської організації, і заборонила їм в’їзд на три роки.  

Про це повідомили у відомстві. 

Двоє чоловіків вербували до організації, назву якої у відомстві не повідомили, у Києві, Львові та Харкові. Правоохоронці розповіли, що іноземці підготували відеоролик, у якому пропагували ідеї неонацизму і закликали громадян до скоєння особливо тяжких злочинів, зокрема вбивств і терактів. Для поширення цього відео вони залучили учасників спеціалізованих спільнот у соцмережах.

Спецслужбовці також встановили, що чоловіки намагалися вступити до одного з українських військових підрозділів, щоб здобути бойовий досвід, який надалі планували використовувати для протиправної діяльності. 

Нагадаємо, що в червні СБУ також викрила угруповання неонацистів, очолюване громадянином Росії. Учасники групи були послідовниками ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагував етнічний і культурний геноцид, закликав до терактів та масових убивств.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter