СБУ встановила особи 31 колаборанта, причетного до катувань українців на Херсонщині

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України встановила особи та повідомила про підозру ще 31 колаборанту з окупаційного “МВС РФ” на Херсонщині, які катували українських патріотів; їм повідомили про підозру (заочно).

Про це пише пресслужба СБУ.

Джерело: Shutterstock

Ворожі поплічники вступили до створеного агресором “головного управління МВС Херсонської області РФ” на тимчасово окупованій частині регіону. Там їх призначили до складу Новокаховського та Олешківського підрозділів окупаційної поліції.

Колаборанти брали участь у каральних заходах, які росіяни проводили проти учасників руху опору на Херсонщині.

“Свої злочинні дії фігуранти супроводжували масовим викраденням людей та розграбуванням їхнього приватного майна”, — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зафіксували факти ув’язнення вказаними колаборантами місцевих жителів до російських катівень, облаштованих у захоплених будівлях. Там до них застосовували жорстокі тортури, намагаючись схилити потерпілих до співпраці.

Водночас викриті колаборанти застосовували репресії для залякування мирних жителів та забезпечення їхньої явки на фейковий “референдум” щодо приєднання регіону до Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України — “Колабораційна діяльність”.

Зараз зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині Півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності, уточнили в СБУ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колишнього поліціянта на Запоріжжі підозрюють у допомозі росіянам катувати незгодних з окупацією людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter