СБУ повідомила про підозру шістьом “посадовцям”-колаборантам на Харківщині та в Запорізькій області

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Співробітники СБУ повідомили про підозру шістьом колаборантам, які обіймають “посади” в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях Харківщини та Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема, підозру від СБУ отримав колишній голова Вовчанської територіальної громади на Харківщині, який в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога. Наразі він “очолює” так звану “військово-цивільну адміністрацію Вовчанського району”, де займається популяризацією політичної партії “єдіная росія” та виправдовує збройну агресію рф“, – йдеться в повідомленні.

Підозру від СБУ також отримала соратниця скандально відомого Володимира Рогова, лідера місцевого Антимайдану та керівника так званого руху “русская весна”. Колаборантка ще з 2014 року є активною прихильницею створення псевдоутворення так званої “ЗНР” на території регіону.

У 2016 році СБУ повідомила їй про підозру в державній зраді. Відтоді зловмисниця переховувалася від правосуддя на території РФ. Після широкомасштабного вторгнення Росії за лояльність жінка отримала “посаду” так званої “голови Кирилівської ОТГ”.

Станіславу Селіванову, який активно співпрацює з ворогом ще з 2014 року і є одним із засновників в Україні “партії політики Путіна”, також повідомили про підозру. Він є мешканцем Бердянська, брав участь в анексії Кримського півострова і отримав за це медаль “за повернення Криму”. Селіванов обіймав посаду члена так званої “ради ЛНР”. Після окупації частини Запоріжжя його “підвищили” та призначили “заступником мера Бердянська з питань соціальної сфери”.

Ще один колаборант – колишній поліцейський, який у 2015 році не пройшов переатестацію та був звільнений з поліції.

Тепер зловмисник очолив Днепрорудненский райотдел милиции. У новому статусі допомагає окупантам тероризувати місцевих патріотів і проукраїнськи налаштованих мешканців, яких затримує ФСБ“, – повідомляє пресслужба СБУ

Інший функціонер “силового блоку” очолив “Великобелозерский райотдел милиции”. Хоча свого часу його засудили до шести років в’язниці за підроблення документів та викрадення авто. У новому статусі зловмисник активно займається залякуванням місцевих мешканців і встановленням окупаційного режиму.

Отримав кар’єрне підвищення і колишній працівник районних електромереж смт Андріївка, якого звільнили за крадіжки.

“Він деякий час працював охоронцем на місцевому агропідприємстві, тож без вагань прийняв пропозицію ворога обійняти псевдопосаду “голови Андріївської ОТГ Бердянського району”. Тепер, щоб довести свою лояльність, активно агітує земляків підтримувати окупантів”, – зазначають у пресслужбі.

Наразі всім зловмисникам оголошено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, наприкінці серпня співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще десятьох “посадовців” на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Усім колаборантам повідомили про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter