СБУ перехопила документи окупантів про “референдум” на Херсонщині

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці перехопили російські документи, які регламентують проведення фейкового “референдуму” на тимчасово окупованій території Херсонщини для приєднання українських територій до складу РФ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Окупанти розробили концепцію підготовки до “референдуму” і визначили основні напрями роботи з прив’язуваннями до дат. Водночас фінальну дату самого голосування поки не встановлено.

Представники окупаційної адміністрації отримали завдання створити 20 “виборчих комісій” під керівництвом місцевих колаборантів. Склад “виборчкомів” мали затвердити до 1 серпня цього року.

Просувати “референдум” повинні так звані активісти організації “Волонтери zа Росію”. Її учасники мають розосередитись у регіоні для імітації підтримки окупантів з боку місцевих жителів, а також знімання постановних сюжетів для російського телебачення.

Крім того, вони повинні організувати понад 140 одночасних пікетів, 30 з яких планують провести в Херсоні. Все це мають висвітлювати підконтрольні Кремлю медіаресурси та блогери, яких масово перекидають до регіону.

Місцевим мешканцям для заохочення хочуть роздавати продуктові набори, проте колаборанти доповідають своїм російським керівникам про те, що херсонці не сприймають ідеї “приєднання” і чинять активний спротив.

СБУ ідентифікувала та встановила всіх колаборантів та їхніх координаторів з РФ, причетних до організації псевдореферендуму.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці в результаті масштабної слідчо-оперативної роботи встановили особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами так званого “головного управління МВС Херсонської області”. 

Псевдоутворення в регіоні придушує опір та залякує місцевих, викрадаючи та катуючи їх. Для посилення репресій на Херсонщині росіяни відновили роботу регіонального підрозділу міліції “Беркут”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter