СБУ оголосила підозру одній з очільниць Партії Шарія

Дата: 25 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру одній з очільниць “Партії Шарія”, мова йде про тещу Анатолія Шарія, Аллу Бондаренко. За даними слідства, жінка займалася підробкою документів про “купівлю” даної політичної сили та обрання її “керівництва”.

Про це повідомила пресслужба СБУ та Ольга Шарій у телеграмі.

Фото: Партія Шарія

Тільки що моїй мамі СБУ вручила підозру“, – написала Ольга Шарій у своєму телеграмі.

За даними СБУ зловмисниця фальсифікувала протоколи засідань “політичної сили”, що дозволило “обрати потрібних керівників партії”. 

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (“підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців”). У СБУ є аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії “Об’єднана Україна” у політичну партію “Партія Шарія“, – йдеться у повідомленні.

Сам Віктор Шарій, на якого зареєстровано “Партію Шарія”, ще раніше заявив, що не має жодного відношення до діяльності даної “політичної сили” і лише дав нотаріальну згоду на використання в її назві свого прізвища. При чому зробив це за грошову винагороду у $500.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Слідчі встановлюють коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

Нагадаємо, на початку року СБУ оголосила підозру Анатолію Шарію за статтями “Державна зрада” та “Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”.

Увагу слідчих привернули заяви та звернення стосовно можливої антиукраїнської діяльності блогера. За офіційною версією правоохоронців, Шарій почав вести її у 2012 році, а його метою були загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.  

Наприкінці минулого року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Шарія за статтею “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”. Зробили це після того, як на своєму ютуб-каналі блогер використав мапу України, на якій не було окупованих територій Криму і Донбасу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter