Савченко перебуває у жахливому стані – сестра

Дата: 26 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Українська льотчиця Надія Савченко, що перебуває у російському СІЗО, схудла на 15 кілограмів, її фізичний стан – жахливий.

Про це в ефірі “Подробностей” сказала її сестра, Віра Савченко.

Вона зазначила, що голодування для Надії – “єдина доступна форма боротьби та протесту проти агресії та дій Путіна щодо України“. 

Дух її не зламаний, настрій на висоті, але стан тіла жахливий. Її стала вага завжди була 75-78 кг, а зараз вона важить 60 кг, стан шкіри – жахливий“, – зазначила сестра Савченко. За її словами, у СІЗО, де утримується Савченко, є лише холодна вода. 

Савченко почала голодування 13 січня та планує продовжувати його до початку сесії ПАРЄ, що відбудеться сьогодні.

Тим часом, як повідомляє “Українська правда“, спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін за підсумками зустрічі з главою ПАРЄ Анн Брассер заявив, що Савченко буде звільнено, тільки якщо суд не встановить її провину.

Що стосується громадянки України Савченко, ви знаєте, що вона підозрюється в співучасті в скоєнні тяжкого злочину – вбивстві двох російських журналістів. І тільки слідство і суд можуть встановити вину, якщо вина не буде доведена, вона буде звільнена“, – заявив Наришкін.

Нагадаємо, адвокат Савченко Марк Фейгін написав відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну, де закликав його звільнити українську льтчицю, керуючись законом, оскільки не знайдено доказів її провини.

Лякає те, що в останньому моєму з нею спілкуванні у в’язниці я прямо почув про її бажання померти. … Звернутися до вас мене змусила винятковість ситуації, у якій опинилася моя підзахисна … Ми можемо і далі вкотре вислуховувати стандартне “суд розбереться”, але часу катастрофічно не вистачає“, – зазначив адвокат.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter