Сайти низки росмедіа зламали: замість стартової сторінки – інформація про кількість убитих російських загарбників

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок кібератаки сайти великих російських пропагандистських платформ замість стартової сторінки показували інформацію про кількість убитих в Україні окупантів. 

Про це повідомили хакери зі спільноти Anonymous, які оголосили Росії кібервійну. 

Замість стартової сторінки повідомлення з’явилося на платформах ТАСС, “Фонтанка”, Forbes.ru, “Известия” та інших.

“Дорогі громадяни. Закликаємо вас зупинити це божевілля. Не відправляйте своїх синів і чоловіків на вірну смерть. Путін змушує нас брехати й наражає на небезпеку. Нас ізолювали від усього світу, перестали купувати нафту і газ. Через кілька років ми житимемо як у Північній Кореї. Для чого це нам? Щоб путін потрапив у підручники? Це не наша війна, зупинимо його!” – йшлось у ньому. 

Нині роботу платформ відновили. На сайтах з’явилися повідомлення про злам. 

Влада Росії приховує інформацію про вбитих та полонених російських солдатів в Україні. За даними Міністерства оборони України, нині 5300 російських військових знешкодили, ще сотні потрапили в полон. 

Офіційно влада Росії вперше визнала втрати у війні з Україною лише 27 лютого, однак точної кількості вбитих не назвала. Також посадовець з Дагестану підтвердив смерть одного військового РФ. Невдовзі про смерть російського солдата в Україні повідомив ще один посадовець з Калмикії. 

Щоб приховати правду від своїх громадян, російська влада навіть заблокувала сайт 200rf.com, створений українським МВС. На платформі збирають фото та документи загиблих і полонених окупантів, щоб їхні родичі могли їх знайти. Нині цю інформацію публікують також у телеграм-каналі “Ищи своих”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter