Сайт Work.ua відмовляється від співпраці з компаніями, які не вийшли з російського ринку. Хто у списку?

Дата: 10 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Один з найбільших в Україні ресурсів із працевлаштування Work.ua з 10 серпня припиняє надавати будь-які послуги компаніям та брендам, які не вийшли з російського ринку, і розриває з ними всі контракти.

Про це виданню ZMINA повідомили у пресслужбі ресурсу.

У сервісі наголошують, що співпраця будь-якого бізнесу з Росією — це її підсилення. Адже на податки, які платить бізнес, працюючи у РФ, виготовляються ракети, що летять нищити нас і наші міста.

“Півтора року повномасштабної війни довели, що ті компанії, які досі не вийшли з російського ринку, це вже точно не тому, що поки не змогли чи не встигли. Вони не хочуть. Гроші для них дорожчі, ніж життя людей. А отже, їм не має бути місця в Україні”, – зазначають у Work.ua.

Пресслужба надає інфографіку із логотипами компаній, які більше не є клієнтами ресурсу з працевлаштування.

Серед них зокрема мережі гіпермаркетів “Ашан” та “Метро”, будівельні магазини “Леруа мерлен”, Райффайзен Банк, бренд одягу “ЛС Вайкікі”, виробники харчових продуктів Mondelēz International та “Нестле”.

“Сьогодні ми розриваємо контракти на суму понад п’ять мільйонів гривень. Повертаємо ці гроші їхнім власникам і в жодній мірі не хочемо більше бути причетними до діяльності цих компаній в Україні та світі”, – кажуть у Work.ua.

Там закликають всі бізнеси та людей, що поки ведуть співпрацю з ними, написати заяви про звільнення, розірвати договори й призупинити будь-яку взаємодію.

“Так, звичайно, ми знаємо, що дуже багато українських команд та топменеджерів цих брендів робили й роблять надзвичайно багато для допомоги ЗСУ та Україні. В тому числі, щоб донести весь наш біль і неприпустимість співпраці з Росією до європейських офісів і їхніх рад директорів. Ви робили дуже багато. Все, що могли. Дякуємо вам за це. Та треба визнати, що вас не почули. Для них гроші залишились важливішими за ракети, що падають на голови ваших дітей. А отже, настав час наступного кроку — відмовитись від їхніх брудних грошей. Написати заяви на звільнення”, – цитує пресслужба співзасновника та CEO Work.ua Артура Міхно.

У Work.ua пояснюють, що їхній санкційний список базується на даних сайту НАЗК “Війна і санкції” та списку “Міжнародні спонсори війни” звідти, а також даних проєкту Leave Russia від Київської школи економіки.

“Це лише перший крок. Якщо у вас є перевірені дані щодо компаній, які ви бачили на Work.ua, та їхньої роботи в Росії — пересилайте ці дані нам. Будемо робити наступні санкційні списки й призупиняти співпрацю з цими компаніями. Перевірте також за цими списками своїх партнерів і компанії”, – закликають у Work.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter