Сахаровський центр оштрафували за відсутність позначки “іноземний агент”

Дата: 01 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Мировий суд оштрафував на 400 тисяч рублів правозахисну організацію “Сахаровський центр”.

Як повідомляє російський “Інтерфакс“, організацію оштрафували за порушення порядку діяльності некомерційних організацій, внесених до реєстру іноземних агентів.

Згідно з матеріалами справи, протокол Роскомнагляду було складено на підставі листа з міністерства юстиції, де говорилося, що дана організація розповсюдила інформацію і матеріали без маркування, що вона є іноземним агентом“, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, згідно з федеральним законом від 21 листопада 2012 року всі некомерційні організації, які отримують західні гранти, повинні зареєструватися в Міністерстві юстиції РФ в якості іноземних агентів. З 4 червня 2014 року такі організації Мін’юст має право примусово включати до реєстру іноземних агентів. Якщо при цьому сама організація не подала заяву про включення до реєстру, її штрафують.

У списку іноземних агентів опинилися десятки організацій, серед них – фонд “Громадський вердикт”, центр “Меморіал”, “Екозахист”, рух “За права людини”, Сахаровський центр, “Комітет проти тортур” та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter