Рух “Стоп цензурі!” пропонує організувати мовлення ATR з Києва

Дата: 03 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Активісти руху засудили припинення мовлення телеканалу ATR та інших кримськотатарських ЗМІ і закликали владу сприяти організації мовлення з Києва.

Про це йдеться у зверненні руху, пише портал “Крим. Реалії“.

Учасники руху “Стоп цензурі!” висловили підтримку колегам з Криму і закликали українську владу вжити всіх заходів для забезпечення інформаційних прав кримських татар та українців, що мешкають у Криму.

Одним з рішень може стати сприяння створенню кримськотатарського мовлення з Києва“, – йдеться в повідомленні.

Рух “Стоп цензурі!” приєднався до заяв Європейського Союзу, міжнародних правозахисних організацій, які відкрито засудили дії російської влади і назвали закриття ЗМІ на півострові наступом на права людини.

Переслідування журналістів, незалежних блогерів, перешкоджання діяльності ЗМІ, арешти громадських активістів стали жахливою реальністю для жителів Криму. Особливих утисків і переслідувань зазнали кримські татари, права і свободи яких цілеспрямовано обмежуються російськими окупантами, які закрили навіть дитячий телеканал, що мовив кримськотатарською мовою“, – зазначили в організації.

Нагадаємо, 31 березня єдиний кримськотатарський телеканал АТR припинив своє мовлення – йому так і не вдалося пройти реєстрацію як ЗМІ за російським законодавством. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до провайдерів з проханням забезпечити трансляцію каналу в українських кабельних мережах.

Як повідомляє агентство QHA, яке після відмови в реєстрації переїхало до Києва, голова Республіки Крим Сергій Аксьонов пообіцяв посприяти провладному руху кримськотатарського народу “Къырым” у створенні на території півострова Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії за прикладом Громадського Російського Телебачення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter