“Рух підтримки закарпатських військових” заявив про нічні обшуки із вилученням всієї зібраної гуманітарної допомоги

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Волонтерське об’єднання “Рух підтримки закарпатських військових” повідомило про обшуки їхнього центру в Ужгороді, що почалися у ніч проти 26 травня і тривали до ранку.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці волонтерів.

Фото зі сторінки “Руху підтримки закарпатських військових”

Дії органів правопорядку вони вважають незаконними. Як повідомила координаторка “Руху” Галина Ярцева у відеозверненні на фейсбук-сторінці ініціативи, силовики діяли без рішення суду, вилучили всю гуманітарну допомогу, яку зібрали волонтери і планували відправляти на фронт, через нібито підозри у торгівлі гуманітарною допомогою.

“Вони вилучили все до останньої коробки з наших приміщень: це допомога на поранених, це наші закупи для військових. Ми – проти того, і ми будемо з цим боротися”, – зазначила вона. 

Поліція та прокуратура Закарпаття офіційних заяв і коментарів про ситуацію на момент публікації цієї новини не поширювали, в поліції коментувати обшуки виданню ZMINA відмовились.

Станом на зараз, як повідомляється на сторінках волонтерського об’єднання, вони намагаються відновити роботу.

“Рух підтримки закарпатських військових” виник у травні 2014 року . Волонтери Руху організовують тематичні заходи, на яких збирають кошти для підтримки закарпатських військових у різних підрозділах української армії.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter