Мешканці Рубіжного, яких “евакуювали” до Луганська, влаштували у місті проукраїнський мітинг

Дата: 02 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Мешканці Рубіжного, яких примусово вивезли у тимчасово непідконтрольний українській владі Луганськ, вивісили на будівлі гуртожитку педінституту, де їх розмістили, український прапор та влаштували там проукраїнський мітинг з вимогою повернути їх назад.
 
Про це у фейсбуці повідомив журналіст, представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш.
 
Будинок у Рубіжному після обстрілу російськими військовими. Джерело: Луганська обласна державна адміністрація / Facebook

“Вимагали повернення в Україну та обурювалися тим, що “визволителі” зруйнували їхні будинки, а замість нормального життя змушують жити в гуртожитку, на пайках. Запитав свого джерела у Луганську, що з ними зробили? Відповідь була: “а що з ними зробиш? Там одні жінки, діти та старі…”, – сказав Гармаш.

Він додав, що така ж інформація надходить і з тимчасово окупованого Донецька.

На думку журналіста, така поведінка примусово вивезених людей вносить певний дисбалансі в проросійську пропаганду, і в погляди тих наших земляків, які вже вісім років живуть під її впливом.

Нагадаємо, 2 квітня мешканці Енергодару Запорізької області вийшли на мирний мітинг на підтримку України. Однак російські окупанти “запакували” людей в автозаки, розпочали стрілянину, задіяли світлошумові гранати та обстріляли центр з мінометів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter