Розстріляли та переїхали танком: на Київщині виявили тіла чоловіків, яких убили військові РФ

Дата: 05 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Вишгородському районі на Київщині правоохоронці виявили тіла двох чоловіків, яких розстріляли та переїхали танком російські військові. 
 
Про це у фейсбуці повідомляє поліція Київської області.
 
Фото: поліція Київської області

4 травня в селі Рудня-Тальська поліцейські ексгумували тіла молодих чоловіків 22 та 23 років.

“25 лютого окупанти розстріляли автомобіль із двома мирними жителями в салоні. Але і цього загарбникам виявилося замало – російські окупанти переїхали машину з людьми всередині тяжкою технікою”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські міста Іванкова за участю прокурора та судмедексперта провели огляд убитих. Наразі тіла забрали родичі для перепоховання в селі Мирча Бучанського району.

 
Фото: поліція Київської області

Напередодні також на Київщині, у селах, які були під тимчасовою російською окупацією, правоохоронці виявили ще 20 тіл загиблих мирних жителів.

За словами начальника поліції Київської області Андрія Нєбитова, станом на 4 травня поліція виявила і скерувала до судово-медичних установ для встановлення причин смерті 1235 тіл громадян України.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Ми просимо надсилати інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, ви можете повідомити про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter