Розмінування українських територій коштуватиме понад 35 мільйонів доларів – ПРООН

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
За оцінками представників ПРООН (програми розвитку ООН), вартість робіть з розмінування українських територій становить близько 35,7 мільйона доларів.
 
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє.
 

“Ця робота (з протимінної діяльності. – Ред.) коштуватиме Україні, за оцінками, 35,7 млн доларів. Тому хочу висловити велику подяку і відзначити зусилля наших партнерів, які сприяють у проведенні цієї роботи, зокрема таких країн, як Японія, Данія, Хорватія, Велика Британія, Франція та багато інших”, сказав Сільє.

Перший секретар Посольства Японії в Україні Назому Ямашіта зауважив, що Токіо продовжуватиме підтримувати фінансово і матеріально зусилля з розмінування і протимінної діяльності ПРООН в Україні.

“Внесок Японії – це 10 мільйонів доларів у програму розмінування України, а також ми надали фінансову підтримку безпосередньо ДСНС України й далі допомагатимемо, надаючи необхідне обладнання для розмінування і проведення робіт зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, поки останній залишок війни не буде видалено”, підкреслив дипломат.

Крім того, заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло запевнив, що протимінна діяльність в Україні є пріоритетом і для Європейського Союзу. Дипломат нагадав, що під час останнього візиту до України високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про додаткову підтримку протимінної діяльності, довівши загальну суму до 43 млн євро.

Нагадаємо, що Україну зараз називають однією з найзамінованіших країн у світі, тож в уряді закликають світ створити аналог “Рамштайну”, але щодо розмінування України.

Раніше ZMINA повідомляла, що, за оцінками урядовців, розмінування в дев’яти областях потребує близько 470 тисяч гектарів земель сільгосппризначення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter