Розграбований окупантами Херсонський художній музей запустив флешмоб до Дня музейного селфі

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися

День музейних селфі – міжнародне свято музейників у всьому світі, коли вони відкривають двері своїх закладів для відвідувачів та пропонують їм зробити фото з улюбленим експонатом. Воно відзначається в третю середу січня, цьогоріч це 18 січня. Херсонський обласний художній музей, який окупанти розграбували перед тим, як утекти з міста, запропонував відзначити День музейних селфі у незвичному форматі. 

Про це йдеться на сторінці мистецького закладу.

Виставка художників мариністів у Херсонському художньому музеї. Фото з відкритих джерел

“Зазвичай за тиждень ми починали повідомляти про старт акції й готуватися до події. Дуже хочеться запросити вас усіх до музею, повідомити пароль для входу, милуватися вогниками в очах відвідувачів, які обирають, біля якої картини чи скульптури сфотографуватися… Але художній музей пограбований окупантами, зали закриті, бо будівлю почали реставрувати, і взагалі в Херсоні зараз дуже небезпечно”, – йдеться в повідомленні.

Тому відвідувачам пропонують влаштувати флешмоб зі світлин, зроблених у попередні роки.

Ваші селфі, зроблені в музеї до початку повномасштабної війни, до окупації Херсона, є історичними документами. Поділіться ними з музеєм і всім світом!” – додали в музеї.

Отже, умови флешмобу такі: 18 січня слід запостити в соцмережах (Facebook, Instagram, Twitter) з хештегами #MuseumSelfie, #MuseumSelfieDay2023, #art_museum_ks. Подарунків за участь не передбачено, однак усі фото учасників зберуть та розмістять на музейних сторінках. 

Нагадаємо, що на початку листопада окупанти під приводом “евакуації” розграбували Херсонський художній музей. Їм допомагали деякі співробітники музею, що погодилися співпрацювати з росіянами. 

Керувала так званою евакуацією псевдодиректорка Наталя Десятова, яку херсонці можуть знати як співачку з кафе Театральне. Допомагали їй і деякі співробітники музею, що погодилися співпрацювати з росіянами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter