Росія змусила Радбез ООН викинути з тексту подяки генсеку згадку про ЛГБТ

Дата: 15 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Російські представники в Раді Безпеки ООН зажадали змінити звернення до генерального секретаря організації Пан Гі Муна, який має полишити цю посаду. оскільки в тексті згадувалася ЛГБТ-спільнота.

Про це повідомляє Медуза з посиланням на Reuters.

США та інші члени Радбезу запропонували наступний текст заяви: “Завдяки вам, пане генеральний секретаре, жінки, молоді люди і ЛГБТ-спільнота нарешті почуті і отримують допомогу. Сьогодні їхні голоси можна почути сильніше в ООН і по всьому світу”.

У прийнятому після заперечень Росії варіанті тексту ЛГБТ-спільнота не згадується. Звернення вказує тільки, що робота Пан Гі Муна щодо захисту прав людини дала змогу “найбільш уразливим і обділеним у правах групам бути почутими і отримати допомогу від ООН”.

Представники Росії в ООН ніяк не коментували узгодження звернення.

Росія не вперше висловлює заперечення у зв’язку з офіційними документами ООН, де згадується ЛГБТ-спільнота.

У червні 2016 року Рада безпеки ООН назвала терактом напад на гей-клуб в американському Орландо, під час якого було вбито 49 осіб. Документ став першою офіційною заявою, у якій визнається насильство проти ЛГБТ-спільноти. Повідомлялося, що тоді Росія теж змусила Радбез відредагувати текст заяви, але суть претензій Москви не уточнювалася.

Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН і може накладати вето на будь-які резолюції колегіального органу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter