Росіяни зірвали евакуацію мирних жителів по кількох напрямках – Ірина Верещук

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни 11 березня зірвали евакуацію мирного населення одразу по кількох напрямках. 

Про це під час брифінгу повідомила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Ірина Верещук. Джерело: tsn.ua

Вона розповіла, що по маршруту з міста Ізюм Харківської області в місто Лозова, який мав йти Ізюм–Мала Комишуваха–Барвінкове–Близнюки–Лозова не вдалося відправити автобуси, вони змушені були розвернутися і поїхати назад до міста Лозова. Позаяк російські війська, не дотримавшись режиму дотримання вогню, обстріляли з мінометів дорогу на під’їзді до міста Ізюм і, на жаль, евакуація місцевих мешканців і постачання гуманітарного вантажу на даний момент неможлива. Евакуації не сталося.

По маршруту з сіл Андріївка і Микуличі Київської області до міста Житомир. Це мав бути маршрут Андріївка–Липівка–Макарів–Небелиця–Ставище–Кочерів–Коростишів–Глибочиця–Житомир.

“12 автобусів, які були направлені до міста Білогородка Київської області й прибули до населеного пункту, так як ми і домовлялися, Немишаєве, для проїзду до села Микуличі, були зупинені на блокпосту російськими збройними силами. Їм було наказано розвернутися і поїхати назад”, – уточнила Верещук.

Це сталося попри попередні домовленості щодо евакуаційного коридору з росіянами, сказала вона. Червоний хрест підготував відповідь, в якій вказав, що росіяни підтвердили готовність відкрити гуманітарний коридор саме у цьому напрямку.

По маршруту з міста Макарів Київської області в Житомир через населені пункти Макарів–Небелиця–Ставище–Кочерів–Коростишів–Глибочиця–Житомир було порушено режим припинення вогню зі сторони російських збройних сил по цьому маршруту. Евакуація людей теж не сталася.

По маршруту з міста Бородянка Київської області у місто Житомир Бородянка–Пісківка–Малин–Радомишль–Житомир також було порушено режим припинення вогню зі сторони російських збройних сил по цьому маршруту. Евакуації не сталося.

Не відбулася сьогодні евакуація і з Волновахи Донецької області в напрямку міста Покровськ”, – повідомила Верещук.

Раніше Верещук повідомила про те, що 11 березня загалом погодили відкриття 12 гуманітарних коридорів у чотирьох областях: Запорізькій, Донецькій, Харківській та Житомирській.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter