Росіяни збираються скасувати історію України та українську мову в школах на щойно окупованих територіях

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни повідомляють про відновлення навчання в школах на окупованих територіях Донбасу, але без викладання української мови та літератури, а також історії України.

Про це у фейсбуці повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Джерело: “Радіо Свобода”

“Російські окупанти продовжують політику геноциду – лінгвоциду. На території Донецької та Луганської областей, щойно окупованих російськими військами, вороги продовжують політику деукраїнізації закладів освіти”, – написав Кремінь.

Омбудсман просить міжнародні правозахисні організації фіксувати й реагувати на всі злочини, що ворог скоює в Україні. 

“Оскаженілі російські душогуби, здійснюючи геноцид проти громадян України, намагаються влаштувати дітям ще й мовний лінгвоцид. Ці та інші звірства, обрані путінськими терористами, – прямий шлях до Гааги. Там на них зачекалися!” – написав Кремінь.

Він також просить українців повідомляти про всі факти порушення прав людини для позовів до Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй.

“Кремлівського карлика-збоченця, який переплюнув і гітлера, і сталіна, – до найвищої міри покарання!” – додав омбудсман.

Також Кремінь додав, що російські злодії цілеспрямовано продовжують обстріл українських телевізійних веж для припинення трансляції наших мовників, захоплюють телецентри для подальшого запуску російського телебачення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter