Росіяни завдали удару по Вінниці: вже 20 загиблих та під сотню поранених (оновлено)

Дата: 14 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими 14 липня Вінниці є загиблі та поранені серед цивільних. Станом на 14 годину відомо про 20 загиблих, серед яких троє дітей та 90 поранених. 

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, Нацполіція та заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Фото: телеграм-канал “Украина Сейчас”

Росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами “Калібр”, запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря.

Повітряну тривогу у Вінниці та області оголосили о 10:13, а вже через пів години з’явились перші повідомлення про вибухи у місті. 

За даними поліції, попередньо встановлено, що три російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

Фото: ДСНС

“На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники”, – розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко.

У поліції спочатку повідомляли про 30 поранених та 8 загиблих, серед яких маленька дитина, а у ДСНС казали про 12 загиблих і 25 поранених. Однак, за даними Тимошенка, відомо про 20 загиблих, серед яких троє дітей та 90 поранених.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

За словами голови Вінницької ОДА, сили ППО змогли збити над Вінницькою областю чотири ворожі ракети. 

“Залишайтесь в укриттях до відбою повітряної тривоги!” – закликав мешканців Борзов.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими зранку 14 липня Миколаєва поранення отримала одна людина. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter