Війська РФ завдали авіаударів по Херсонщині: загинули двоє цивільних, ще одна людина отримала поранення

Дата: 20 Травня 2023
A+ A- Підписатися

20 травня внаслідок ранкових авіаударів армії РФ по Херсонщині двоє цивільних загинуло, один травмований. Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

Наслідки авіаударів російської армії по Херсонщині

За даними слідства, 20 травня близько 4:00 російські військові вчергове обстріляли м. Берислав. Ворожий снаряд поцілив у приватний будинок. Під завалами загинули чоловік і жінка. Також внаслідок удару по Кіндійці біля Херсона травми отримав чоловік. Його госпіталізовано“, – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, унаслідок авіаударів по населених пунктах, пошкоджені будинки мирних мешканців, господарські споруди та автотранспорт.

На місці події працюють правоохоронці, щоб задокументувати черговий воєнний злочин, вчинений військовослужбовцями РФ.

Наслідки авіаударів російської армії по Херсонщині

Крім того, за даними Херсонської ОВА, впродовж минулої доби російські окупанти 53 рази обстріляли мирні населені пункти області. Випустили 311 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації.

Херсон росіяни атакували двічі, випустивши по місту 11 снарядів.

Також військові РФ поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію та будівлю автозаправної станції у Бериславському районі.

Нагадаємо, 17 травня армія РФ 90 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Внаслідок цього загинули троє людей, серед яких дитина, ще восьмеро дістали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter