Росіяни заблокували перепустки працівникам ЗАЕС, які не підписали з ними “трудовий договір”

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Працівникам захопленої Запорізької атомної електростанції, які не підписали “трудовий договір” з окупантами, росіяни заблокували перепустки для проходу на станцію. А іншим знизили зарплати.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Фото: Deutsche Welle

“Окупанти продовжують чинити морально-психологічний та фізичний тиск на місцеве населення. Так, працівникам Запорізької АЕС, які не підписали трудовий договір з окупантами, заблокували перепустки для проходу на станцію”, – повідомили у відомстві.

Крім того, робітникам, яких примусили підписати контракт з окупантами, оголосили про зниження заробітної плати, пояснюючи це тим, що станція не працює.

Кількома днями раніше, 27 січня, “Енергоатом” повідомив, що окупаційне “керівництво” Запорізької АЕС вже порушує умови контрактів, які колаборанти підписали з “Росатомом”.

Спочатку працівникам, які підписали “контракти” з росіянами, окупанти обіцяли зберегти і трудовий стаж, і відпустки. Але відповідно до нових наказів відпочити колаборантам дозволять не раніше, як “за рік після укладання контракту”.

Нагадаємо, на початку січня поточного року окупанти змусили близько 3000 працівників Запорізької атомної електростанції отримати паспорти Російської Федерації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter