Росіяни за день в Нікополі вбили двох та поранили вісьмох людей, серед яких діти

Дата: 09 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російськими військовими 9 травня Нікополя на Дніпропетровщині поранення дістали восьмеро цивільних, серед яких є діти. 

Про це розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

Фото: Сергій Лисак

Загалом росіяни понад два десятки раз гатили по Дніпропетровщині з артилерії, реактивних систем залпового вогню “Град”, а також запускали дрони-камікадзе. 

“Вкрай важкий день для Нікопольщини. Зранку і до вечора – суцільні удари”, – каже Лисак. 

Найбільше за день потерпав Нікополь, де нині відомо про двох загиблих та вісьмох постраждалих, серед яких двоє дівчат-підлітків. Вони в стані середньої тяжкості. 

Фото: Сергій Лисак

Внаслідок атаки також пошкоджені 8 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 16 господарських споруд, теплиці, майже 30 сонячних панелей, лінії електропередач і газогони.

“Понівечені садочок, пожежна частина, будівля благодійної організації, банк, магазини. Потрощені з десяток авто. Зокрема службовий транспорт рятувальників і “швидка”, – описує наслідки Лисак. 

Фото: Сергій Лисак

Обстрілювали російські військові також Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську та Мирівську громади. В останній пошкоджені приватний будинок, господарська споруда й електромережі.

Нагадаємо, що вдень 9 травня росіяни скинули керовану авіабомбу на школу у Бериславі. Обійшлось без постраждалих та загиблих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter