Росіяни випустили по Нікопольському району 80 реактивних снарядів: є загиблі та поранені

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Російські війська в ніч проти 10 серпня обстріляли житлові квартали Нікопольського району, що на Дніпропетровщині. Внаслідок цього загинули 13 людей, ще 11 поранені. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко

Фото: Валентин Резніченко

“Ворог двічі обстріляв район з “Градів”. Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно вдарив, коли люди спали у своїх домівках”, – написав він. 

Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. 

У Марганці загинули 13 людей, двоє з яких померли вже в лікарні.

У місті пошкоджені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.

Фото: Валентин Резніченко

Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька тисяч марганчан зараз перебувають без світла. Працюють аварійні бригади електриків.

У Вищетарасівці Мирівської громади загинула одна жінка. Її будинок вщент зруйнований ворожим снарядом.

Також постраждало подружжя. Жінка з пораненнями в лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується вдома.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони. Близько тисячі людей перебувають без газу.

Фото: Валентин Резніченко

“Люди! Будь ласка! Прошу і благаю. Під час тривоги йдіть у безпечні місця. Зробіть це для себе правилом. Боріться за своє життя. Не дайте росіянам себе вбити. Ми стоїмо проти жорстокого ворога, який щодня влаштовує терор наших міст та сіл. ЗСУ бережуть нас на фронті. А ви бережіть себе там, де ви є”, – написав Резніченко.

Нагадаємо, що вночі 6 серпня в Нікополі ворог вдарив по мирних житлових кварталах 20 реактивними снарядами з “Градів”. Внаслідок цього один цивільний чоловік отримав осколкові пораненнями ніг. Ще двоє містян зазнали легких осколкових поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter