Росіяни через меседжери розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ

Дата: 16 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Служба безпеки України попереджає, що від її імені російські окупанти розсилають шкідливе програмне забезпечення, використовуючи для цього популярні месенджери.
 
Про це у телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.
 
Джерело: СБУ

“Ворог не полишає спроб влаштувати кібератаки в Україні. Й хоча вони, як правило, є невдалими, кожен із нас має уважно ставитись до інформаційної безпеки. Так, цього разу окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ. Використовують для листування популярні месенджери”, – зазначають у спецслужбі.

У повідомленнях міститься прохання завантажити файл з начебто інструкцією дій на період воєнного часу, хоча насправді це вірусна програма.

За даними правоохоронців основними цілями ворога є в першу чергу державні службовці, через телефони яких, на думку окупантів, можливо зібрати конфіденційну інформацію. Тому СБУ закликає українців уважно ставитися до будь-яких повідомлень такого типу. 

Раніше ZMINA повідомляла, що урядова команда реагування на надзвичайні події CERT-UA зафіксувала масові розсилки шкідливого програмного забезпечення на електронні поштові адреси співробітників державних органів та громадян України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter