Росіяни розміщують своїх поранених та військову техніку в дитячих таборах Луганщини

Дата: 04 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Російські війська облаштували одну зі своїх баз на території дитячого оздоровчого табору “Берізка”, що в селищі Макарове Луганської області.

У таборі розмістили військовий госпіталь, де нараз перебуває близько 100 поранених російських солдатів. Також на території встановили блокпости, охорону та військову техніку, попри те що поблизу багато житлових будинків.

Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Ще один дитячий табір, який росіяни використовують для військових цілей, – “Ялинка”, що в місті Лиман Луганської області. Туди теж завезли близько 100 поранених солдатів армії РФ.

Територію оздоровчого табору в Лимані окупанти також використовують і для зберігання військової техніки.

Обидва населені пункти були окуповані у 2014 році. Відтоді дитячі табори не працювали за призначенням. Та росіяни вже не вперше використовують їх для своїх цілей. 

Так, наприкінці листопада минулого року на території табору в Макаровому утримували близько 90 мобілізованих росіян, які були незгодні з діями їхнього керівництва. 

Нагадаємо, росіяни також використовують дитячі табори та бази відпочинку на окупованих територіях для утримання там полонених, зокрема й цивільних. Такі місця правозахисники виявили в дитячому таборі “Слава” в Скадовську та в готелі “Орхідея” в Генічеську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter