Росіяни поцілили у казарму Нацгвардії на Дніпропетровщині: загинули 10 людей

Дата: 27 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими 27 травня Дніпропетровщини загинули 10 людей. 

Про це в ефірі телеканалу Дніпро TV повідомив керівник центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан

Фото: Національна гвардія України

Вранці 27 травня голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив про “кілька прильотів” та серйозні руйнування, однак не зазначив, куди саме поцілили російські військові. 

За словами Корбана, ворожі ракети “Іскандер”, запущені з Ростовської області, вдарили по казармах Нацгвардії в Дніпровському районі. Всього росіяни випустили три снаряди, один з яких вдарив у ціль. 

Окрім 10 загиблих, за даними Корбана, поранення отримали ще 30–35 осіб. При цьому керівник центру тероборони Дніпра зазначив, що за наказом Міноборони армія не може концентрувати понад 20 осіб в одному місці.

“Військові орієнтуються на подібні накази. Але фізично дуже складно розосередити людей по одному-два. Навіть у військових палатках військовослужбовці живуть по 15–20 осіб. Тому дійсно відбулася трагедія”, – сказав він. 

Нагадаємо, що нещодавно російські військові обстріляли селище Десна на Чернігівщині, на території якого знаходиться навчальний центр Збройних сил України. Внаслідок атаки загинули 87 людей – їхні тіла знайшли під уламками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter