Росіяни, обстрілюючи вночі Одесу, пошкодили сім закладів освіти

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російськими військовими в ніч на 14 серпня Одеси пошкодженими лишилися щонайменше сім закладів освіти. 

Про це розповіли в міській раді. 

Фото: Одеська міська рада

Загалом росіяни тричі атакували обласний центр в ніч на 14 серпня, а українські сили ППО збили 15 ударних БПЛА і вісім ракет типу “Калібр”. 

Окрім пошкодженого гіпермаркету та гуртожитку, нині відомо про дитячі садки, школи й центри розвитку, в яких повилітали вікна та двері. У Приморському районі міста таких шість, а в Хаджибейському – один. 

Уламки російської ракети також упали на будівлю колишнього Дівочого училища, побудованого наприкінці ХІХ століття, яке використовували для навчання й нині. 

В цій школі чудовий музей, де можна побачити навіть шкільні журнали тих років, фото тендітних студенток та викладачів. Щоб його створити, школа брала участь у конкурсах і виграла фінансування”, – зазначає керівниця міського департаменту освіти Олена Буйневич.

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували та пошкодили понад три тисячі шкіл, понад чотири сотні з яких знищили повністю. 

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими в ніч на 14 серпня в Запорізькій області загинули двоє цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter