Росіяни обстріляли Україну 110 тисяч разів із початку повномаштабного вторгнення – МВС

Дата: 25 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення російські військові обстріляли Україну щонайменше 110 тисяч разів, переважно це були об’єкти цивільної інфраструктури.

Таку цифру під час форуму “Україна. Рік 2024” озвучив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він розповів, що МВС України має напрацьовані протоколи роботи на місцях ліквідації наслідків обстрілів. На ліквідацію кожного з них виїжджають рятувальники та поліціянти, аби врятувати людей, загасити пожежі та зафіксувати воєнні злочини.

Клименко зазначив, що ще рік тому міжнародні партнери запрошували українців і вчили, як працювати рятувальникам, яким чином розбирати завали та документувати злочини. А вже на сьогодні МВС має десятки запитів щодо обміну досвідом.

“Досвід, на жаль, гіркий, тому що це завжди горе і розруха. Але в той час ми можемо тепер нашим міжнародним партнерам надати максимальну інформацію щодо ліквідації наслідків ворожих обстрілів”, – сказав міністр.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, починаючи з 24 лютого 2022 року, слідчі Нацполіції задокументували понад 113 тисяч воєнних злочинів російської армії в Україні. Також виявлено 88 катівень, де росіяни незаконно утримували сотні наших громадян та піддавали їх тортурам.

Крім того, поліціянти викрили 129 ворожих диверсійно-розвідувальних груп і затримали понад 2,4 тисячі осіб.

Загони поліціянтів “Білі янголи” за два роки повномасштабної війни вивезли з небезпечних районів майже 10 тисяч людей, з них понад 2,2 тисячі – це діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter