Росіяни обстріляли Херсонщину та Дніпропетровщину, є загиблий та поранені

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися
Удень 14 травня війська РФ завдали удару по Херсонщині, там загинув літній чоловік, що порався на городі. Також росіяни обстріляли Марганецьку громаду Дніпропетровської області. Відомо про двох постраждалих.
 
Про це повідомили очільники Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак та Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Наслідки російського обстрілу Херсонщини. Джерело: Офіс генпрокурора

“Двох людей поранив ворог у Марганецькій громаді Нікопольського району. Туди по обіді рашисти поцілили з артилерії… Наслідки атаки нині уточнюються”, – повідомив Лисак.

Унаслідок обстрілів поранення отримали 38-річні чоловік та жінка. Їх госпіталізували у стані середньої тяжкості. У постраждалих мінно-вибухові травми, контузії, осколкові ураження.

Наслідки російського обстрілу Херсонщини. Джерело: Офіс генпрокурора
Крім того, окупанти вдень 14 травня обстріляли село Республіканець Херсонської області, внаслідок чого загинув 64-річний чоловік.

Голова Херсонської ОВА зазначив, що удару окупанти завдали з артилерії. Чоловік, який у цей час перебував на власному городі, отримав смертельні поранення.

В Офісі генпрокурора уточнили, що снаряд влучив на територію приватного будинку, а господар, який порався на городі, отримав мінно-вибухову травму, від якої помер.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, російські військові двічі за добу обстріляли Тернопільщину  перший раз вибухи чутно було приблизно о 22:36. Друга атака росіян сталася близько 5-ї ранку. Обстріли пошкодили складські приміщення та цивільну інфраструктуру. Також відомо про двох поранених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter