Росіяни депортували майже 40 цивільних з Кінбурнської коси

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти насильно вивезли мешканців населених пунктів Миколаївської області, розташованих на Кінбурнській косі.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на голову обласної військової адміністрації Віталія Кіма.

Кінбурнська коса. Джерело: nashemisto.dp.ua

“Нам стало відомо, що два дні тому російські загарбники насильно, проти їхньої волі, вивезли мешканців населених пунктів, які розміщені на Кінбурнській косі. Це близько 37 людей”, – сказав Кім.

За його словами, ситуація щодо бойових дій на Кінбурні потребує режиму інформаційної тиші через певні особливості операції.

11 листопада голова Миколаївської ОВА офіційно повідомив про звільнення майже всієї території області, окрім сіл на Кінбурнській косі. Формально під окупацією залишається лише невеличка територія, де розташовані три маленькі села, які належать до Миколаївської області, і національний парк “Білобережжя Святослава”.

Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних в ході російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу vn@humanrights.org або ka@humanrights.org. Наш представник зв’яжеться з вами.

Отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter