Росіяни в Запорізькій області частіше почали обстрілювати системи енергозабезпечення регіону – голова ОВА

Дата: 20 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові почали частіше обстрілювати системи енергозабезпечення в Запорізькій області. 

Про це повідомив голова тамтешньої ОВА Олександр Старух

Ілюстративне зображення. Фото: AFP

Збільшення обстрілів систем енергозабезпечення почали фіксувати після початку контрнаступу українських військових на Харківщині. 

“Раніше так, щоб обстрілювали цивільну інфраструктуру, саме енергозабезпечення, то не здійснювали. Зараз вони почали бити по цьому досить часто. Ми бачимо по характеру обстрілів, безпосередньо по містах”, – каже посадовець. 

За словами Старуха, щодня по області росіяни випускають у середньому близько сотні снарядів. 

“Позавчора більше ста обстрілів було, минулої доби – 86. Буває близько ста обстрілів. Два тижні тому на добу було до 150 обстрілів”, – каже він.

Запорізька область фактично є дорогою з Донеччини до Херсонщини, тому, як каже Старух, у регіоні завжди є певний контингент російських військ, який можуть перекидати на інші частини фронту. Однак наразі в області несприятливі умови, які ускладнюють посилення бойових дій.

“Ворог накопичив достатні сили для утримання кордонів. У них, на жаль, був час, щоб облаштувати ешелоновану оборону протягом літа та кінця весни. Тому вони зосереджують свої зусилля саме на утриманні рубежів”, – підсумовує голова ОВА.

Нагадаємо, що на початку вересня внаслідок російських обстрілів у Харкові зникли електропостачання, припинилося подання води та зупинився громадський транспорт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter