Росіяни готують пропагандистський “престур” для іноземних журналістів на тимчасово окуповані території

Дата: 17 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Для створення фейків про нібито злочини української армії російські окупанти намагаються залучити іноЗМІ: для цього готують пропагандистський “престур” для іноземних журналістів на тимчасово окуповані території.

Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Джерело: ГУР МО України

Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів та світові ЗМІ, заявили в ГУР.

За даними воєнної розвідки України, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України.

З 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя. Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових убивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли сюди уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донеччини, та готують завезених з Донецька та Горлівки “місцевих очевидців”, які розповідатимуть журналістам про “злочини” захисників Маріуполя.

Так званий “престур” передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська та Донецька, де заплановано зустріч з ватажком підконтрольного РФ терористичного угруповання “ДНР” Денисом Пушиліним.

До участі в “престурі” міністерство оборони РФ намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

У ГУР застерегли іноземних журналістів про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів та нагадали про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України й проникнення на територію незалежної держави.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки України викрила 13 представників закордонних ЗМІ, які готували “замовні” матеріали для кремлівських пропагандистів і публікували дезінформацію з фронтів. Їм заборонили в’їзд до України строком на три роки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter