Росіяни депортують громадянську журналістку Ірину Данилович до Ставропольського краю

Дата: 13 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Громадянську журналістку, правозахисницю Ірину Данилович росіяни етапують у виправну колонію у місті Зеленокумськ Ставропольського краю у РФ.

Про це повідомляє видання QIRIM.News із посиланням на її батька Броніслава Даниловича.

Ірина Данилович

“Вивезли її якомога далі від нас, щоб ми не могли її відвідати”, – розповів він.

За словами Броніслава Даниловича, його дочка, як і раніше, не отримує необхідного лікування. Під час перебування у слідчому ізоляторі Сімферополя вона скаржилася на сильний головний біль, що виник у результаті отиту.

Нагадаємо, наприкінці липня Броніслав Данилович розповідав, що Ірину етапували, ймовірно, до Краснодару в Росії.

Раніше ZMINA повідомляла, що Ірина Данилович практично втратила слух в СІЗО Сімферополя. У неї розвинувся отит, з’явилися запаморочення та головні болі, які супроводжуються постійним шумом та болем у вухах.

Щоб домогтися медичної допомоги, вона оголосила голодування, але за 10 днів припинила його, повіривши обіцянкам адміністрації СІЗО. Раніше Броніслав Данилович розповідав “Кримській солідарності”, що керівництво СІЗО та начальник медслужби так і не надали їй медичної допомоги в необхідному обсязі.

Як відомо, мешканці окупованої території перебувають під захистом Женевських конвенцій, що забороняють, зокрема, їхнє переміщення на територію держави-окупанта чи за кордон. Правозахисники Регіонального центру з прав людини називають такі дії воєнним злочином і закликають мешканців Криму надсилати матеріали, які підтверджують цей воєнний злочин з боку Російської Федерації та окупаційної адміністрації півострова.

Вони просять надсилати копії підтверджувальних документів, фото- й відеоматеріали на електронну адресу Регіонального центру прав людини (rchr.sev@gmail.com). Правозахисники гарантують конфіденційність і запевняють, що такі докази допоможуть їм у притягненні до відповідальності організаторів міжнародних злочинів у Криму в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter