Росія завозить на новоокуповані території своїх суддів

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На захоплених Росією територіях України окупаційні адміністрації розпочали процес інтеграції “судової системи”.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву. 

Фото: crisisgroup.org

До початку повномасштабного вторгнення Росія активно проводила інтеграцію так званої “судової системи” у Криму та ОРДЛО.

Журналісти, які досліджували, хто “судить” людей за політичними мотивами на окупованих територіях Донеччини та Луганщини, дійшли висновку, що роблять це російські громадяни. До прикладу, на окупованій деенерівцями території так званий “верховний суд” свого часу очолював колишній російський силовик Едуард Якубовський, а його наступником став також російський громадянин Андрій Кім

Практику завезення суддів з Росії продовжили й на новоокупованих українських територіях. Разом з ними працюють ті українські судді, які пішли на співпрацю з окупантами.

“Всі рішення цих псевдосудів є юридично нікчемними, а отже не мають жодних правових наслідків. Це лише імітація прав людини з боку окупантів й намагання легалізувати своє право на репресії, які ворог давно проводить на ТОТ”, – пояснюють у Центрі національного спротиву. 

У жовтні цього року в Росії посадовці казали, що для “інтеграції судової системи” лише на окупованих територіях Луганської та Донецької областей їм знадобиться понад рік, а розповідаючи про тільки-но захоплені регіони Херсонщини та Запоріжжя додавали, що ситуація там “гірша” та вимагає “цілодобової роботи”

Нагадаємо, що на тимчасово окуповану територію Херсонської області російська окупаційна адміністрація завезла силовиків з РФ задля проведення мобілізації чоловіків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter