Ще понад 100 км: Росія збільшила кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Російські окупанти продовжують збільшувати кількість інженерно-фортифікаційних споруд на узбережжі Чорного моря: чергові споруди завдовжки понад 100 км на півострові звели протягом лютого-березня 2024 року.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

Джерело: акаунт Центру журналістських розслідувань у соцмережі Х

У повідомленні уточнили, що лінія берегової оборони на півострові починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям до Красноперекопська неподалік адміністративної межі з Херсонською областю.

Нові укріплення простягаються узбережжям на північ, а найбільша їхня концентрація виявлена за периметром мису Тарханкут, де розміщені системи протиповітряної оборони армії РФ.

На західному узбережжі півострова окупанти розмістили інженерно-фортифікаційні споруди на територіях заповідників і охоронюваних природних парків, археологічних пам’яток і туристичних об’єктів, а також житлових забудов.

Зокрема, супутникові знімки вказують на те, що поблизу селища Сєверне (кримськотатарською – Nemse Çağaltay, Немсе Чагъалтай) Чорноморського району укріплення берегової оборони російські військові облаштували на руїнах античного поселення, йдеться в розслідуванні.

Нові фортифікації виявили також на території окупованої частини Херсонщини, наприклад довкола селищ Олександрівка, Олексіївка, Приморське, Озерне, пишуть журналісти.

Нагадаємо, що Росія використовує український Крим як військовий плацдарм для своєї військової агресії з Півдня України, обстрілюючи українські міста з Криму. 

Зокрема, є підтверджені випадки використання російськими військовими підводних човнів для запуску ракет по Україні. Це вдалося верифікувати українським Військово-Морським силам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter