Росія замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси, у чому намагається звинуватити Україну

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росія замінувала рекомендовані шляхи комерційних суден від Босфору до Одеси і поширює дезінформацію про те, що це українські міни. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку написав Андрій Клименко, керівник проєкту у Інституті Чорноморських стратегічних досліджень. 

Ілюстрація з фейсбуку дослідника

Клименко з посиланням на документ поінформував, що вчора морський порт Сочі направив судновласникам та капітанам суден у регіоні попередження про загрозу “підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі”.

У документі, підписаному капітаном морського порту Сочі В’ячеславом Румянцевим від 18 березня, вказано:

“По информации, объявленной гидрографической службой ЧФ в ПРИП №116, из-за штормовых условий якорные мины, установленные украинскими ВМС на подходах к портам Одесса, Очаков, Черноморск, Южный (около 420 мин типа ЯМ и ЯРМ), оторваны. Просьба соблюдать особую осторожность при плавании судов в юго-западной и северо-западной частях Черного моря из-за вероятности подрыва на дрейфующих минах”

Клименко наголосив, що, за даними джерел BlackSeaNews, йдеться про мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси. 

“Це прикривається брехнею про “зірвані штормом українські міни”. Зауважимо, що міни, які дрейфують в штормовому морі підрахувати неможливо в принципі – це може зробити тільки той, хто їх встановлював”, – зазначив Клименко. 

Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакція BlackSeaNews, пояснюють, що такі дії з боку Росії покликані перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі:

“Воно потребує негайного введеня до Чорного моря постійної мінно-тральної группи НАТО”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter