Росія випереджає графік ремонтних робіт на пошкодженій ділянці “кримського мосту”

Дата: 08 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Росія випереджає графік ремонтних робіт на пошкодженій ділянці незаконно спорудженої конструкції, яку вона називає “кримським мостом”. 

Про це свідчать супутникові знімки, інформує “ВВС News Україна“.

Процес ліквідації пошкоджень і початку ремонту розпочався незабаром після вибуху 8 жовтня. Окупаційна влада заявляла, що ремонт незаконної споруди планували завершити в липні 2023 року.

Утім, супутникові знімки свідчать, що міст до Кримського півострова, пошкоджений вибухом у жовтні за загадкових обставин, тепер практично відремонтовано.

Щоб видалити чотири ділянки дороги, які обвалилися або зламалися, на місце інциденту відправили крани на баржах. До кінця жовтня міст був готовий до нового будівництва.

У листопаді через хмарність було складно проаналізувати на супутникових знімках, як просувається будівництво, але дописи в соціальних мережах з російських джерел і регіональні новини дають змогу краще зрозуміти процес.

Зображення показують, що заздалегідь виготовлені ділянки проїжджої частини транспортували до пошкодженого місця на гігантських транспортерах із пласкою платформою. Перевезення тривало сім годин від узбережжя Росії.

Їх уклали за допомогою кранів, розміщених на стійких прольотах мосту.

“Кримський міст” – найдовший у Європі. Він має довжину 19 км і проходить через Керченську протоку між Росією та Кримом, він також є єдиним прямим автомобільним і залізничним сполученням між ними.

Його будівництво коштувало приблизно 4 млрд доларів і вважалось особистим проєктом президента Путіна, життєво важливою лінією постачання для російської армії в Україні та символом нового політичного зв’язку з Кримом.

Незаконна споруда має вирішальне значення для постачання таких товарів, як пальне та продовольство для військово-морської бази в Севастополі, де незаконно базується Чорноморський флот Росії.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року міст став основним маршрутом постачання російських військ на півдні для подальшої агресії проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter