Росія використовує цивільних кримчан та підприємства для виробництва товарів і продукції на потреби окупаційної армії

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російська Федерація використовує цивільне населення та підприємства тимчасово окупованого Криму для виробництва товарів і продукції на потреби окупаційної армії.

Про це інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим у своєму огляді. 

Повідомляється, що Росія веде роботу з переформатування промислових потужностей підприємств.

“Усе це під соусом пропаганди “перемоги, яка кується в тилу”, – мовиться в повідомленні представництва.

З посиланням на Генштаб представництво повідомило, що російські солдати викрали та вивезли до окупованого Криму все медичне обладнання та карети швидкої допомоги з центральної міської лікарні Нової Каховки.
 
Зазначається, що окупаційні адміністрації після вигнання окупаційної армії з Херсона почали “вживати додаткових заходів безпеки” – переглядають “необхідні заходи безпеки громадян і об’єктів критичної інфраструктури” та будують додаткові фортифікаційні споруди.
 
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у розмові з Укрінформом повідомив, що Росія активно готується до оборони окупованого Кримського півострова, зокрема створює позиційні райони на півночі Джанкойського району.
 
“Ми бачимо, що вони активно готуються до оборони. Створюють оборонну смугу як на лівому березі Дніпра в Херсонській області, так і на адміністративному кордоні з Кримом, на півночі півострова. Зокрема, будують два позиційні райони в північній частині Джанкойського району. Для них це дуже важливо, адже в результаті контрнаступу українських сил північ Криму буде зоною ураження ЗСУ”, – сказав він.
 
Проте евакуації загарбників з півночі Кримського півострова воєнна розвідка України поки не фіксує, зазначив Черняк.
 
Говорячи про евакуацію росіян та колаборантів із Херсонської та Запорізької областей, представник воєнної розвідки зауважив, що більшість із них намагається потрапити не до Криму, а на територію Росії.
 
“Навіть вони розуміють, що так чи інакше Крим для Росії буде втрачений і повернеться до України”, – пояснив Черняк.
 
Також він додав, що загарбники в Криму намагаються тримати кораблі Чорноморського флоту, військову техніку під постійним прикриттям систем протиповітряної оборони, зокрема наземних.
 
Росія продовжила термін закриття сімферопольського аеропорту для цивільної авіації до 27 листопада 2022 року. Як відомо, аеропорт в окупованому Сімферополі не працює для цивільної авіації з 24 лютого, відтоді зупинення його роботи продовжують щотижня.
 
У Севастополі в окупованому Росією Криму на базі одного з навчальних закладів триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва, повідомив у ранковому зведенні 23 листопада Генеральний штаб Збройних сил України.
 
“Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів. Наразі готується близько 30 таких військовослужбовців”, – додали в командуванні.
 
У різних частинах окупованого Криму та Севастополя громадяни України щодня фіксують активність російських військових літаків, які, ймовірно, стріляють ракетами по містах України.
 
Жителі окупованого Криму щодня повідомляють нам про запуски російських ракет також із акваторії Чорного моря – усі ці снаряди летять у бік українських міст.
 
Представництво президента подякувало співгромадянам у Криму за оперативні повідомлення про ситуацію на Кримському півострові, зокрема щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації тощо. Детальну інформацію просять повідомляти на електронну адресу відділу інформаційного забезпечення представництва: press.mpuinarcrimea@gmail.com.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter