Росія відправляє воювати в Україну бойовиків із Сирії, Лівії та частину військ з Карабаху

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Для поповнення втрат російські окупанти перекидають в Україну військовий контингент із Нагірного Карабаху (Азербайджан) та залучають велику кількість бойовиків-найманців з інших країн – Сирії, Лівії, Сербії.

Про це у фейсбуці повідомляє Генштаб ЗСУ.

Джерело: “Укрінформ”

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що Росія продовжує вербувати найманців у Сирії та Лівії. У Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада (Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка та Дейр ез-Зор) відкрито 14 центрів вербування найманців.

Після короткої підготовки їх відправляють до Росії через авіабазу Хмеймім двома літаками Ту-134 (до 80 пасажирів) та Ту-154 (до 180 пасажирів) на авіабази Чкаловський у Московській області.

Протягом останніх днів росія вже зібрала тисячі сирійських найманців до лав окупаційних військ. Зокрема, це члени так званого “Ополчення національної оборони” та підрозділів 5-ого корпусу ЗС Сирії. Передбачається, що сирійці використовуватимуть проти українців важку артилерію та снайперську зброю.
Також підтверджено інформацію про підготовку росією найманців з Лівії для залучення до бойових дій в Україні“, – зазначили у ГУР МО.

Росія виплачуватиме іноземним найманцям щомісячну зарплату в $300-600.

За даними Генштабу, під час перегрупування військ РФ веде і підготовку додаткових “легальних” підрозділів для ведення бойових дій в Україні.

Так, за наявною інформацією, 9-10 березня до РФ переміщено 800 військовослужбовців 102 військової бази (Ґюмрі, Вірменія) Південного військового округу для подальшого перекидання до зони бойових дій.

До 1500 осіб 40 окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) Тихоокеанського флоту залізничними ешелонами вирушають до Білорусі.

У 820 головному центрі попередження про ракетний напад (Сонячногірськ) проводиться відбір особового складу для участі у бойових діях проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter