Росія відмовилася відпустити з колонії данського “свідка Єгови”

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Суд у Курській області Росії відмовився замінити невідбуту частину терміну на штраф Деннісу Крістенсену, послідовнику “Свідків Єгови”, якого відправили до колонії за екстремізм. 

Про це повідомили на сайті послідовників церкви. 

Крістенсен живе в Росії з 2000 року. Силовики затримали його у 2017 році, коли зробили рейд на мирне релігійне зібрання. Данця відразу помістили в СІЗО та звинуватили в екстремізмі. На початку минулого року суд відправив чоловіка за ґрати на шість років за екстремізм. На думку російських слідчих, він “використовував свій авторитет духовного лідера” і “забезпечував роботу організації ”, наперед знаючи про її заборону.

Цього року той самий суд у Курській області погодився замінити невідбуту частину терміну данця на штраф, однак згодом прокуратура оскаржила це рішення. Окрім цього, у вересні поточного року Крістенсена вчергове визнали злісним порушником закону в колонії, адже в ШІЗО він провів загалом 37 днів. Відправляли його туди за те, що він за станом здоров’я відмовлявся виконувати роботу у виправному закладі. 

Нагадаємо, що тиск на “Свідків Єгови” в Росії почався у 2014 році. Тоді Верховний суд визнав екстремістським сайт організації, а також три книги: “Чого насправді вчить Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”. Через чотири роки Верховний суд Росії за позовом міністерства юстиції визнав діяльність організації в РФ екстремістською, а також заборонив їй працювати на території країни. Рішення суду тоді дозволило конфіскувати майно організації. 

Практика переслідування “свідків” поширюється й на окуповані Росією українські території. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter