Росія відмовила правозахисникам у відеотрансляції судів над кримськими політв’язнями в Ростові-на-Дону

Дата: 21 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Голові Центру громадянських свобод Олександрі Матвійчук та виконавчому директору Української Гельсінської спілки з прав людини Олександру Павличенку Південний окружний військовий суд відмовив у відеотрансляції судових засідань у справах кримських політв’язнів.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Наразі у провадженні суду – кілька політично вмотивованих процесів, а саме справи “Хізб ут-Тахрір” щодо кримських татар з Білогірська, Алушти, Бахчисарая та українського активіста Олега Приходька із Сак.

“Технічна можливість відеотрансляції перебігу судового процесу в службових приміщеннях суду відсутня, зокрема й за вказаними у вашому зверненні кримінальними справами”, – мовиться у відповіді заступника голови суду Максима Івченка, копію якого має у своєму розпорядженні “Кримська солідарність”.

Як відомо, співробітники суду не допускають на судові засідання тих, хто приїжджає до Південного окружного військового суду як слухачі та журналісти.

У своїх відмовах судові пристави посилаються на складні епідеміологічні обставини в Ростовській області й наказ тимчасового виконувача повноваження голови Південного окружного військового суду від 27 жовтня “Про обмеження допуску осіб, які не є учасниками процесів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter