Політв’язня Пархоменка незаконно етапували в колонію “Білий ведмідь”, де сидів Олег Сенцов

Дата: 01 Квітня 2021
A+ A- Підписатися
Українського політв’язня Леоніда Пархоменка, якого Росія звинуватила в державній зраді, доставили у виправну колонію суворого режиму №8 “Білий ведмідь” в м. Лабитнангі (Тюменська область). 
 
Про це повідомляє Регіональний центр прав людини (РЦПЛ). 
 

Про долю бранця Кремля правозахисникам не було відомо з 19 лютого, коли його без пояснення причин вивезли з виправної колонії № 1 Ставропольського краю, де він відбував покарання.

“Тоді наші експерти припустили, що його переведуть до більш віддаленої колонії, на значній відстані від рідного Севастополя та родичів ув’язненого, у кліматичну зону з більш суворим кліматом… У порушення норм міжнародного гуманітарного права Російська Федерація продовжує депортацію українських громадян з окупованого Криму в колонії на території РФ”, – йдеться в повідомленні правозахисників РЦПЛ.
 
Нагадаємо, ФСБ затримала Леоніда Пархоменка в Севастополі у листопаді 2016 року. Його засудили до 14 років ув’язнення за обвинуваченнями в державній зраді.
 
Як відомо, мешканці окупованої території перебувають під захистом Женевських конвенцій, які забороняють, зокрема, їхнє переміщення на території держави-окупанта чи за кордон. Правозахисники Регіонального центру з прав людини називають такі дії воєнним злочином і закликають мешканців Криму надсилати матеріали, які підтверджують цей воєнний злочин з боку Російської Федерації та окупаційної адміністрації півострова.
 
Вони просять надсилати копії підтверджувальних документів, фото- й відеоматеріалів на електронну адресу Регіонального центру прав людини (rchr.sev@gmail.com). Правозахисники гарантують конфіденційність і запевняють, що такі докази допоможуть їм у притягненні до відповідальності організаторів міжнародних злочинів у Криму в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter