Росія не хоче обмінювати мобілізованих “ЛНР”/”ДНР” — українська розвідка

Дата: 18 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Росія має низький інтерес до деяких груп військовополонених, які воювали проти України, зокрема, йдеться про мобілізованих і військових з підконтрольних росіянам “ЛНР” і “ДНР”.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Андрій Юсов розповів у ефірі національного телемарафону.

Джерело: gur.gov.ua

“Якщо ми говоримо про мобілізованих і військових… “ЛНР”/”ДНР”, то справді до них найнижчий інтерес. Це ми бачимо на різних щаблях ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені й з найгіршою зброєю, до питання обміну”, — сказав він.

Водночас Юсов наголосив на тому, що переговорний процес щодо обміну триває.

За його словами, Росія “чомусь вважає, що вона іноді досі може диктувати умови, а це не так”. Обмінний фонд та інші інструменти для повернення українських захисників в Україні достатні, до того ж цей фонд постійно поновлюється, сказав він.

“Коли ми говоримо про процес повернення, то обмін – лише один з інструментів повернення наших захисників. Обмінний фонд – це дуже складна, багаторівнева і нелінійна річ… Конкретику не будемо обговорювати, але повірте, що й координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими, і відповідні робочі групи роблять усе можливе і використовують усі інструменти для того, щоб повернути наших захисників”, — зазначив представник ГУР МО України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під час процесу обміну полоненими Росія звертає особливу увагу на своїх військових з чеченських батальйонів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter