Росія наступного року збільшить видатки з бюджету: кошти значною мірою підуть на війну проти України

Дата: 24 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії 2024 року запланували збільшити бюджетні витрати на 25,8% – до 36,6 трлн рублів (383 млрд доларів): значна частина коштів піде на війну з Україною та соціальні витрати перед виборами президента РФ, на яких, як очікується, Володимир Путін домагатиметься ще одного шестирічного терміну.

Про це пише Reuters.

Джерело: REUTERS

За словами російського прем’єр-міністра Михайла Мішустіна, уряд очікує на наступний рік витрати приблизно 20,4% ВВП країни, а Росія матиме невеликий дефіцит бюджету, доходи якого очікуються на рівні 35 трильйонів рублів.

Російська економіка виявилася “більш стійкою до західних санкцій”, ніж вважали більшість російських і західних спостерігачів, але зараз вона “бореться з постійною інфляцією, яка на рівні 5,45% на рік перевищує цільовий показник центрального банку в 4%”, йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив про повернення до бюджетного правила в 2024 році, яке передбачає ціну на нафту в 60 доларів за барель.

Крім цього, російський уряд планує значне підвищення витрат на оборону наступного року, збільшившись до 6% ВВП з 3,9% 2023 року та 2,7% – 2021-го.

Відомо, що Москва подвоїла свою мету щодо витрат на оборону в 2023 році до більш ніж 100 мільярдів доларів, повідомило агентство Reuters ексклюзивно в серпні, оскільки витрати на конфлікт в Україні зростають по спіралі і створюють зростаюче навантаження на державні фінанси.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російська влада планує виділити 80 мільйонів рублів на заохочення лояльних до Кремля зарубіжних журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter