Росія може використати приїзд хасидів до Умані для провокацій: у місті посилять заходи безпеки

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В Умані з 19 до 30 вересня посилять заходи безпеки, адже Росія може використати традиційний приїзд паломників до Умані на святкування Рош га-Шана для провокацій.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Фото: Рубрика

“Таке рішення ухвалив штаб оборони області у зв’язку з високою ймовірністю ракетних ударів і терористичної загрози внаслідок дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу України”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у цей період у місті заборонено проведення будь-яких масових заходів, продаж алкогольних (слабоалкогольних) напоїв і піротехнічних виробів та рух транспортних засобів і паркування на окремих ділянках вулично-дорожньої мережі.

Крім того, правоохоронні органи посилять перепускний режим та контроль за перебуванням і переміщенням громадян, а також обмежать доступ до місць паломництва.

Поліція Черкащини проводить контрдиверсійні та антитерористичні заходи, район паломництва та прилеглі території перебувають під цілодобовим відеонаглядом.

Водночас Табурець наголосив, що Служба безпеки України та Національна поліція України рекомендують вірянам утриматися цього року від візиту до України на святкування Рош га-Шана. Ті, хто все ж наважиться здійснити паломництво, зобов’язані дотримуватися всіх вимог безпекових заходів.

Нагадаємо, 8 серпня на Уманщині двох цивільних травмувало уламками ракет. Уламки ракети, яку збили сили ППО, пошкодили об’єкт цивільної інфраструктури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter