Росія, ймовірно, готує провокації на Великдень. “Алібі” вже вигадали – РНБО

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО попереджає, що російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, заздалегідь звинувативши в них українську армію.

Про це йдеться на телеграм-сторінці ЦПД.

“Окупанти знову використовують прийом “інформаційного алібі”, попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня. Зокрема, кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що “з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових РФ”, – йдеться в повідомленні.

Про це також повідомляє й міноборони РФ, яке стверджує, що це Київ “готує витончені жахливі провокації” з численними жертвами.

Водночас пропагандистські ЗМІ наводять чіткий перелік областей України, де це “може відбутися”. Йдеться про Одеську, Сумську, Харківську, Запорізьку та Миколаївську області. 

ЦПД звертає увагу, що в усіх цих регіонах є висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога, і закликає громадян бути дуже уважними та максимально обережними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter