Росія готує ракетний удар по так званому Придністров’ю з жертвами серед цивільних – розвідка

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Жителі самопроголошеної “Придністровської молдавської республіки” отримують СМС-повідомлення від імені нібито Збройних сил та спецслужб України. В них попереджають про “ракетний та артилерійський” удар по території “ПМР”. Україна відкидає причетність до цієї та подібних провокацій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

Повідомлення, які розсилають мешканцям так званого Придністров’я, мають такий зміст:

“Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди, що залишилися в містах, будуть сприйняті як диверсійні групи і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки”.

У розвідці зазначають, що ці повідомлення активно висвітлюють російські пропагандистські інформаційні ресурси. Натомість Україна, наголошує ГУР, не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій: 

“Подібні фейки та інциденти, які, імовірно, стануться на території “ПМР”, є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови”. 

Нагадаємо, що 25 квітня в Придністров’ї, окупованій частині Молдови, ймовірно з РПГ, вистрілили в будівлю так званого “міністерства держбезпеки” (МДБ) у Тирасполі. 

Наступного дня так зване МВС Придністров’я повідомило, що вранці в селищі Маяк Григоріопольського району прогриміли два вибухи. Пізніше цього ж дня у невизнаному Придністров’ї заявили про третю атаку на території так званої “республіки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter